FÄRDEN GÅR VIDARE UTMED DANMARKS OST KUST

3/8 lämnade vi Dragör efter att ha tillbringat några dagar och nätter i denna vackra by, med sina unikt gul kalkade hus, fick avslutning uppleva en trevlig hamnmarknad där vi kunde köpa ost och tryffelmajo mm. Satte segel och nosen mot Köge med en bra vind, äntligen, men så vände vinden och blev knappt styrfart och då kom alla hemska baggar igen och täckte båten, hemska små varelser. Fick en bra plats i Köge, smörebröd och den goda ölen på närmsta krog i ett 26 gradigt Köge, pust blev mycket så en eftermiddags lur satt fint. Senare fick vi en underbar promenad utmed stranden fantastiskt vackert här. Blev kvar här några dagar även här och fick uppleva en kväll med veteranbilar och besök på Stacy`s Diner en kopia av 50 talets Amerika, superhäftigt.

Strandpiren i köge
Kanonbra när det gäller burgare
Kanske efter båten
Härliga minnen

6/8 lämnar vi Köge och går mot Rödvig, utlovat 8-10 m/s men bara efter några timmar så vände vinden såklart och ökade upp till 13m/s rak motvind och förseglet fastnade igen, ingen kunde gå upp för att släppa loss eländet , då båten gungade och gick allt för djupt ned och upp i vågorna, men vi låste det och så fick det vara tills vi kom i hamn. Igen rolig hamn att lägga vid i höga bryggor och pålar förstås.

Stevens Fyr med klint klipporna

Ligger nu Rödvig som är bästa hamnen längs STEVENS KLINT, som är en positiv överraskning med höga klippor till skillnad från övriga Själland som har sina flacka sandstränder. STEVENS KLINT är nu ett av världsarven på UNESCO’s lista sedan 2014. Där undre delen av klipporna består av krita och den övre delen av kalksten, med ett tunt mellanliggande mörkt lager av fossiler från fisk. Detta är en rest av den stora naturkatastrof som inträffade för ca. 66 miljoner år sedan då ett Astroid nedslag slog ut mer än 50% av jordens växt- och djurliv, detta slogs fast så sent som 1980 då man kunde konstatera att det mörka mellanskiktet innehåller en stor mängd irdium ( ett grundämne, en vit metall släkt med platina ).

Som hamn betraktat är denna relativt utsatt för västliga vindar, men mycket välbesökt och har varit full eller överfull samtliga kvällar vi legat här, men här finns all service som kan efterfrågas inklusive en mycket bra fiskaffär. Så denna i kväll blev det färsk stekt torsk.

Då var det dax för lite regn och åska

Får läsas på tvären för en del

Alla vägar bär till Rödvig

Dax att köpa fisk och Idefix motionerar husse

Del av hamnen i Rödvig

4 thoughts on “FÄRDEN GÅR VIDARE UTMED DANMARKS OST KUST

  1. Hej vännen
   Ja nu ligger vi inblåsta sen förra fredagen ?❤️?
   Men vi har det bra inväntar lite kortare vågor så går vi över bukten till Hårbolle??
   Sen blir det lite mer inomskärs känns ganska så skönt efter dessa veckor med mycket höga vågor mest från sidan
   Snart mönstrar du på igen❤️

 1. Så har även ni fått lite oväder i seglen. Skönt att ni kommit till en bra hamn.
  Kul att höra lite historia kring klipporna. Hur i hela friden kan de konstatera att det skedde en naturkatastrof för just 66 miljoner år sedan? Kunde väl lila gärna varit typ 35? ?.
  Puss tills nästa gång ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *