Möns pärla

9/8 lämnade vi tidigt och styrde mot Klintholm (en av huvudhamnarna på den berömda ön Mön), mycket guppig överfart de utlovade vindarna uteblev med vind och vågor helt i sidan guppade vi fram för att sedan vrida till helt mot över Faxe bukten. Möns klint dök upp vartefter med fantastiska klippor.

Fick en bra plats långsides denna gång, här blir vi kvar några dagar för att fixa till de sista inköpen inför överresan mot Tyskland.

Natten blev en prövning, inte många timmars sömn då det började blåsa upp ordentligt, trotts bra förtöjning med spring och allt som sig bör så gungade vi och allt som kunde röra på sig på en båt gjorde det, flera spring upp på båten i regnet var inte kul (ännu en en bekräftelse på att det gäller att förbereda sig även på det mest oväntade innan det dyker upp).

Härlig morgon kom dock och vi tog en fantastisk promenad på denna underbara strand, kan tro man är i medelhavet varmt i vattnet och till lika i luften, idefix hade den härligaste promenaden på länge helt galen, ha ha ha och halva stranden blandat med saltvatten blev resultatet av hans underbara resa, nu dusch inte lika roligt men ett måste för att få komma ombord på Betina.

Underbar strand
Idefix i sitt esse
Vacker omgivning

Lite problem har dykt upp, vi hittar ingen bil att hyra inom rimliga avstånd , kan bli att vi får ta buss och sen ev tåg för att göra de sista inköpen, vi får se ur det går

Detta visar än en gång på att två saker kan man aldrig lita på, väderprognoser och hamnguider (skulle finnas biluthyrning, båttillbehör och bra möjligheter för att bunkra mat med mera, men det fanns för många år sedan). Men stränderna och naturen lever upp till högt ställda förväntningar.

13/9 ligger sedan några dagar inblåsta i Klintholm, relativt kraftig vind och vågor från sydväst, naturligtvis rakt emot den riktning vi behöver gå, men det går ingen nöd på oss och när vi sett vilka problem nyanlända båtar har haft med att lägga till är det skönt at ligga väl förtöjd långsides vid bryggan.

Överfull hamn

Igår tog vi bussen i till huvudorten här på Mön, Stege som var en trevlig upplevelse, med många fina gamla hus, trevliga miljöer och goda möjligheter till bunkring m.m. Även bussresan var en upplevelse som visade ett böljande jordbrukslandskap med många små byar utmed vägen, lite som områdena vid Brösarps backar. Skulle gärna sett mer av Mön i egen bil, men de uthyrare som vi hittat har inga lediga bilar denna vecka, men man vet aldrig hur länge vi ”tvingas” ligga” här.

Investerat i en Stig-Helmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *