Upplevelser från vår vinterhamn Spandhau/Berlin

Dagarna går efter att vi vinkat av våra två duktiga matroser som hjälpt oss med tyskan och mycket annat då det inte är självklart att man kan göra sig förstod med engelska. Nu är det engelska och kroppsspråket som gäller.

Något annat som inte är självklart här som vi lärt oss den hårda vägen är många ställen inte tar kort, utan det är kontanter som gäller.

Sista lunchen innan avfärd

Nu gör vi staden Spandau med dess parker och torg, ska även hitta en public tvättinrättning som skall ligga i närheten, allt är nära i hamnen, Lidel och många lokala pubar, inte fel alls.

Sista sucken
Massa gott
Mysfaktor, då detta är en husbåt
Vacker hortensia
Operahuset i Berlin

Centralen slog oss med häpnad med sin enormt stora yta och full kommers, om man tänker på att det bara i Berlin bor ca 10 miljoner mot hela Sveriges befolkning på ca 9 miljoner så kan man ju förstå. Utbyggnaden av den lokala trafiken är mycket bra och inte särskilt dyr heller.

Segermonumentet som restes efter segern i kriget mot Danmark 1864 och krigen mot Österrike 1866 samt mot Frankrike 1870-71 som ledde fram till Tysklands enande 1871.
Brandenburger Tor
Minnesmärke av förintelsen
Ja inte vackert, vet inte hur arkitekten tänkte här
Underbart vackra armaturer längs Berlins gator

Efter en heldag i Berlin tog vi tåget hemåt och var ganska så trötta, sååå mycket människor är det länge sen vi varit med om, en väldigt rörig stad men mycket trafik och ombyggnad/nybyggnad i full gång i varje gathörn, nu längtade vi hem till lugnet på båten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *